Oι παραμυθένιοι γάμοι της Νέας Υόρκης μέσα στoν Snowzilla

 Amanda Mott

Η χιονοθύελλα Snowzilla ήταν αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Νέας Υόρκης, κάτι που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio. Και παρόλο που η αμερικανική μεγαλούπολη σχεδόν παρέλυσε από την επέλαση του χιονιά, υπήρξαν και κάποιοι που σε όλο αυτό δεν είδαν εμπόδια αλλά την ευκαιρία της ζωής τους για να ζήσουν μια μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Oι Νew York Times ήταν εκεί και ετοίμασαν ένα όμορφο αφιέρωμα σε τρία από τα ζευγάρια που αψήφησαν την κακοκαιρία και με φόντο την κατάλευκη Νέα Υόρκη αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης.
Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των μελλόνυφων Stephanie Schneider- Matthew Schwartz, αλλά και στα ζευγάρια Danielle Borovoy- Daniel Greenberg και Amanda Mott- Michael Gunn, τα οποία είχαν όλοι προγραμματίσει να παντρευτούν μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο κι όχι μόνο δεν ανέβαλαν τους γάμους τους αλλά ευχαριστήθηκαν με το παραπάνω το παραμυθένιο σκηνικό που δημιούργησε το χιόνι.
Όταν η Stephanie, δικηγόρος από το Brooklyn, ξεκίνησε να σχεδιάζει το γάμο της πριν 8 μήνες, είχε κατά νου πως ο Ιανουάριος ενέχει τον κίνδυνο της κακοκαιρίας. Γι’ αυτό και φρόντισε εξ’ αρχής να βάλει ρήτρα στο φωτογράφο πως δεν θα ακυρώσει την συμφωνία “εξαιτίας πράξεων του Θεού ή της φύσης ή τρομοκρατίας”. Αυτό, όμως, που δεν φαντάστηκε ποτέ ήταν πως θα παντρευτεί τελικά εν μέσω χιονοθύελλας. “Θα ντυθώ, θα έχω εκεί τον άντρα μου, τον φωτογράφο μου και την οικογένειά μου. Οπότε σκέφτηκα ‘Το’ χουμε!’.
Δεν με πείραξε καθόλου” εξηγεί η Stephanie, που αποφάσισε να μην ακυρώσει το γάμο, ενημερώνοντας σχετικά τους 186 καλεσμένους. Τελικά μόνο οι μισοί κατάφεραν να παραβρεθούν και οι παράνυφες έφτασαν φορώντας βαριά μπουφάν και μπότες. “Όπως και να έχει, αυτός ήταν ο γάμος μας” λέει η νεόνυμφη Stephanie, που δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με γυμνούς ώμους μες στο χιόνι. “Ήταν πιο τρυφερό από όσο περιμέναμε και [το χιόνι] το έκανε ακόμη πιο ξεχωριστό” λέει.

s2

Το ίδιο περίπου σκηνικό επικράτησε και στους γάμους των Danielle Borovoy- Daniel Greenberg και Amanda Mott- Michael Gunn, οι οποίοι ωστόσο αντί για το Σάββατο, μετέφεραν το γάμο για την Κυριακή, που η χιονοθύελλα θα είχε κοπάσει λιγάκι. Στην περίπτωση δε της Amanda, το να παντρευτεί με χιόνι ήταν για εκείνη όνειρο ζωής. “Λατρεύει το χιόνι.
Μου είπε ‘Μαμά, το ξέρω πως θα χιονίζει την ημέρα του γάμου μου’. Όλοι γελάσαμε και είπαμε, ‘Λοιπόν, μάλλον προσευχήθηκε λίγο πιο έντονα τελικά γιατί κατάφερε να φέρει χιονοθύελλα!'”, λέει η μητέρα της. Όσο για τον φωτογράφο του γάμου, ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη αλλά το ευχαριστήθηκε. “Από τη στιγμή που αποφάσισαν να το πάνε την επόμενη μέρα, ήταν σαν να ανακουφίστηκαν. Ήταν σαν ζαλισμένοι, τύπου: ‘Πάμε έξω να εξασκηθούμε και να βγάλουμε μερικές φανταστικές φωτογραφίες στη χιονοθύελλα. Δεν με νοιάζει το νυφικό. Θα φανώ γενναία και θα το κάνω’. Δεν έχω συναντήσει και πολλές νύφες που να ήθελαν να μουσκέψουν το νυφικό  τους και να σταθούν στον παγωμένο αέρα” λέει ο ίδιος.
Danielle Borovoy